Jaanin tryffelirisotto piemontelaisittain

 

-1 salottisipuli hienonnettuna 

-350 g risottoriisiä 

-50 +100 g voita 

-0,5 dl oliiviöljyä 

-4 dl kuivaa kuohuviiniä

-0,7 l kasvislientä 

-60 g parmesaaniraastetta

-1 prk Crema di Carciofi e Tartufoa
-suolaa ja pippuria

 

 

1.  Kuullota salottisipuli ja riisi kattilassa voin (50 g)  ja öljyn seoksessa.  

Sekoita varovasti puukauhalla ja lisää viiniä. 

Anna sen kuohahtaa ja lisää sen jälkeen kauhallinen kuumaa lientä.

2.  Anna poreilla miedolla lämmöllä,  kunnes neste on imeytynyt riisiin.  

Lisää lientä ja viiniä aina kun edellinen neste-erä on imeytynyt riisiin.  

Sekoita jatkuvasti puukauhalla, jotta riisi ei pala pohjaan.

Tässä vaiheessa voi risottoon lisätä sieniä, kuten esimerkiksi kantarelleja, tai herkkutatteja. Jos käytät kuivattuja sieniä, tulee ne liottaa hyvissä ajoin.

Riisi kypsyy 20-30 minuutissa,  mutta risotto on syytä ottaa pois liedestä muutamaa minuuttia aikaisemmin.  

Risoton pitää olla valuvaa, mutta kuitenkin al dente.

3.  Käännä lämpötila nollaan, lisää loppu voi ja anna vetäytyä ja makujen tasoittua hetken. 

Annoksen voi koristella sienillä, grillatulla latva-artisokalla, tai siivutetulla tryffelillä.