Parmesaanirisotto Barolo-tryffelikastikkeella

Tässä risotossa yhdistyvät kaksi aivan loistavaa makua… Barolo ja Alban valkoinen tryffeli.



-2 salottisipulia hienonnettuna 

500 g risottoriisiä 

-50-100g voita 

-0,2 dl oliiviöljyä 

-4 dl kuivaa kuohuviiniä

-0,7 l kasvislientä 

-60 g parmesaaniraastetta

-Pippuria ja suolaa

-Delizia al Barolo e Tartufo-kastiketta

-Rucolaa, Parmesaania ja kapriksia koristeluun


Kuullota salottisipuli ja sen jälkeen riisi kattilassa voin (50 g)  ja öljyn seoksessa.  

Sekoita varovasti puukauhalla ja lisää viiniä.  

Anna sen kuohahtaa ja lisää sen jälkeen kauhallinen kuumaa lientä.

Anna poreilla miedolla lämmöllä,  kunnes neste on imeytynyt riisiin.  

Lisää lientä ja viiniä aina kun edellinen neste-erä on imeytynyt riisiin.  

Sekoita jatkuvasti puukauhalla, jotta riisi ei pala pohjaan.

Riisi kypsyy 20-30 minuutissa,  mutta risotto on syytä ottaa pois liedeltä muutamaa minuuttia aikaisemmin ja antaa vetäytyä hetken.

Koristele kapriksilla, Parmesaanilla ja rucolalla ja viimeistele Barolo-tryffelikastikkeella.

Annos voidaan seaongin mukaan täydentää tuoreella Alban valkoisella tryffelillä.